Het gaat maar om drie dingen: het plekje, het plekje en het plekje...

Wie van Friesland naar Overijssel vaart of andersom, komt door Ossenzijl. Een sfeervol dorp aan de rand van het Nationaal Park Weerribben Wieden. De naam komt vermoedelijk van de familie Osse die hier vroeger een zijl, een sluis, had. En het mag gezegd worden, Nederland kent veel mooie plekjes, maar de regio rond Ossenzijl slaat werkelijk alles. Wandelen door het laagveen, fietsen langs het water, een kanoroute door de Weerribben. De kop van Overijssel is het land van kraggen, drijvende eilandjes van riet, maar ook van het trilveen, laagveen dat op water rust. Nationaal Park Weerribben en de Olde Maten tonen de grilligheid van de natuur in perfecte harmonie. Werkelijk een schitterend gebied met door wind gevormde meertjes, geulen (weren) en legakkers (ribben). 
En precies op deze plek ligt een prachtig stuk eigen grond voor u klaar. Beleggen in Waterstaete kent dus meer dan louter financiële voordelen.

Fotoalbum

, , , , , ,

Ontdek de kracht van natuur. Kom tot rust in uw eigen villa in Ossenzijl.

Bomen, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig moerasgebied. In Nationaal Park Weerribben-Wieden is het prachtig wandelen, fietsen en varen, bijvoorbeeld met uw eigen sloep. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, het gespetter in het water kán een otter zijn. Het lijkt eén groot, groen doolhof. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht, de staandemastroute van noord naar zuid. Kortom, een unieke locatie om tot rust te komen in uw eigen villa op eigen grond.

Configureer zelf uw droomwoning

Zelf bepalen hoe uw ideale doorwoning eruit ziet? Dat kan met onze woningconfigurator. Met de verschillende uitbreidingsopties bepaalt u of u een vier-, zes- of achtpersoonswoning wilt. Kiest u voor een boothuis en gaat uw voorkeur uit naar een rieten kap? Met de configurator speelt u met de mogelijkheden. Graag nemen we in een persoonlijk gesprek alle voordelen met u door. Veel plezier met het samenstellen van uw woning!

Ontdek de mogelijkheden

Geïnteresseerd? Bekijk de brochure!